1

Pui in stil spaniol, gatit la tava

Ingrediente: ulei de măsline, 600g cartofi mici (curatati si taiati felii), 1 ardei roșu, 1 ardei galben, 1 ardei verde cateva masline verzi, 3-4 crengute de cimbru proaspat (numai frunze), 4 catei de usturoi, 250 ml supa de pui, 8 pulpe de pui, 2 carnati condimentati, sare, piper, frunze patrunjel, coaja si zeama de la o lamaie.
Preparare: Se pre-incalzeste cuptorul la 180 grade. Intr-o tava se pun ardeii taiati felii subtiri, cartofii taiati in patru, feliile de carnati, maslinele, usturoiul, pulpele de pui. Peste ele se toarna supa de pui si putin ulei de masline. Se condimenteaza cu sare, piper, frunze de cimbru. Se pune tava la cuptor pentru 40-45 minute.
Intr-un bol mic se amesteca patrunjelul taiat marunt cu sucul si coaja unei lamai si putin ulei de masline.
Puteti proba daca cartofii sunt moi si daca puiul este gatit intepindu-i cu furculita.
Scoateti tava din cuptor si turnati amestecul de patrunjel cu lamaie peste carne. Gata, este numai buna de servit cu paine proaspata de la Oncos!
Reteta preluata de pe www.tastemade.co.uk